صنعت پخش

ایران کارن نقش الماس قصد دارد تا شما را با سری جدیدی از مطالب درباره ی صنعت پخش اشنا کند .لازم به ذکر است که ایران کارن نقش الماس از جمله شرکت های موفق در این زمینه است و می تواند اطلاعاتی شایان به شما عرضه بدارد.

خوب است شما را با مفهومی مرتبط ابتدا به ساکن اشنا کنیم به نام عمده فروشی. عمده فروشی یکی از انواع سیستم توزیع کالاست به دین ترتیب که این عمده فروشی ها محصولات را از شرکت های تولید کننده خریداری می نمایند این موضوع باعث می شوند محصولات را با قیمت کمتری و به صرفه تری تهیه و خریداری نمایند.
از مزیت های عمده فروشی می توان به این مورد اشاره کرد که بیشتر جزئی فروشی ها منابع خود را از عمده فروشی ها تهیه می کنند و هزینه توزیع در عمده فروشی ها کم بوده و هزینه کلی را برای جزئی فروشان کاهش می دهد.در واقع عمده فروش را می توان جزئی لاینفک از صنعت پخش دانست زیرا خرده فروشی ها همیشه نیاز به عمده فروشان دارند.
شرکت های تولیدی کنترلی بر پخش محصولات ندارند و عمده فروشی ها مسئولیتی در قبال محصولات فروش رفته قبول نمی کنند و اگر محصول مشکلی داشته باشد آنرا باز پس نمی گیرد.
و به جزئی فروشی ها می فروشند.
نوع دیگر این صنعت پخش متمرکز بر شبکه ی توزیع است که شرکت های مختلف برای اینکه محصول را از تولید کننده به مصرف کننده برسانند استفاده می نمایند این نوع شبکه کارش را بر اساس بهینه سازی انجام می دهد.
شرکت ها با تحقیق در مسائل بازار توزیع را انجام داده که این باعث می شود ریسکی در عدم بازگشت پول نباشد و این مورد باعث می شود سرعت انتقال از تولید کننده به مصرف کننده بالا برود با بهینه سازی و کم شدن تعداد مشتری ها باعث می شود سیستم بتواند متمرکز تر کارها را انجام دهد.
نوعی دیگر از توزیع و پخش وجود دارد که به آن توزیع مویرگی گفته می شود ،این نوع توزیع هرگونه واسطه بین تولید کننده و مصرف کننده را حذف کرده که این باعث پایین آمدن قیمت آخر کالا شده در کل این نوع پخش مزیت زیادی دارد و باعث پوشش بازار بیشتری برای شرکت های تولید کننده می شود.
سرعت این نوع توزیع محصولات به بازار بسیار خوب بوده و در این نوع توزیع معمولا کالا کم می شود که دارای مشکلی باشد و به همین دلیل است که امکان بازگشت و مرجوع کالا کم می شود.
در این نوع توزیع تولید کننده باید پیرو تصمیمات توزیع کننده باشد و این شرکت ها دارای هیچگونه کنترلی بر روی توزیع محصولات نیستند و در واقع دارای اختیاری در این مهم نیستند.
شرکت های بزرگ تولیدی و کارخانه ها که سالانه مقدار زیادی محصول تولید می کنند و شبکه های توزیع و پخش مستقلی برای خود دارند باید هزینه های بالایی برای توزیع محصولات و به اثبات رساندن برندشان در بازار کسب و کار پرداخت نمایند برخی از شرکت ها ممکن است تنوع محصولاتشان زیاد و مقدار تولیدیشان کم باشد این باعث بالا رفتن هزینه های استفاده شده می شود.
بسیاری از شما با توزیع و پخش آنلاین آشنایی دارد.این بخش را فراگیر تر از قبل می توان دانست زیرا سال های اخیر را می توان سال های ارتباطات مجازی دانست. این بخش در زیر نظر تمام جزئی فروشان، عمده فروشان، تولید کنندگان و توزیع کنندگان وجود دارد.
انجام سفارش از طریق مشتری به این صورت است که افراد به سایت های فروش مراجعه می کنند و با پیدا کردن محصول مورد نظر خود ابتدا ویژگی هایش را مورد بررسی قرار می دهند در بسیاری از سایت های فروش افرادی که محصول را خریداری کرده اند نظرات خود را در مورد محصول می گویند که خریدار می تواند از این نظرات استفاده نمایند.نظرات کاربران گذشته می تواند کمکی بسیار به خریداری محصول بکند.
پس از ثبت خرید توسط خریدار این محصولات آماده می گردد تا برای مشتری فرستاده شود معمولا اخیرا از این نوع توزیع کالا بسیار استفاده می گردد زیرا هزینه و کیفیت محصولات بسیار خوب می باشد.
توزیع کالا در یک منطقه به این صورت است که تولیدکننده فروش کالای خود را فقط به یک موقعیت جغرافیایی محدود می کنند و مزیت این نوع فروش این است که تولید کنند می تواند بهترین مکان را برای فروش محصول خود پیدا کند.
انحصاری بودن توزیع به این صورت است که تمام فروشندگان در یک منطقه خاص به فروش محصولات خود می پردازند و برای فروش بهتر و بیشتر با دیگر فروشندگان به رقابت می پردازند.

در ادامه لازم است تا شما را علاوه بر مفهوم عمده فروشی و انواع طرف ان شما را باید با انواع کانال های توزیع اشنا کرد.

 کانال‌های توزیع

کانال توزیع با توجه به این که در بر گیرنده کدام واسطه‌ها باشند، می‌تواند یکی از چهار حالت زیر باشد:

  1. تولیدکننده- خرده فروش- مصرف‌کننده: این نوع کانال توزیع نسبت به حالت بعدی یک واسطه جدید به اسم خرده فروش دارد که می‌تواند فروشگاه‌های زنجیره‌ای باشند. این نوع کانال دیگر تولیدکننده درگیر مستقیم فروش نیست و فشار این کار را از دوش خود برداشته است. در عوض می‌تواند از بیرون روی فرایند توزیع نظارت داشته باشد.
  2. تولیدکننده- مصرف‌کننده: این نوع کانال ساده‌ترین و کوتاه‌ترین نوع کانال توزیع هست. به صورتی که تولیدکننده خودش و به صورت مستقیم محصولش را به مصرف‌کننده می‌فروشد. فروش خانه به خانه، فروش از طریق ارسال پیام، یا از طریق فروشگاه‌هایی که مستقیماً توسط تولیدکننده اداره می‌شوند، همگی فروش مستقیم هستند؛ و در این دسته قرار می‌گیرند. در واقع می توان این را رایج تر از روش قبلی دانست.
  3. تولیدکننده- عمده فروش- خرده فروش- مصرف‌کننده: این نوع کانال متداول‌ترین نوع کانال توزیع هست که در آن دو واسطه به نام خرده فروش و عمده فروش بین مصرف‌کننده و تولیدکننده حضور دارند. این نوع کانال توزیع برای تولیدکنندگانی مناسب است که قدرت مالی کم و رنج محصولات محدودتری دارند. (آن‌ها که این شرایط را ندارند معمولاً با یکپارچگی عمودی یک پله در زنجیره تأمین به پایین حرکت می‌کنند و وظیفه عمده فروش را به عهده می‌گیرند) یا به خدمات تخصصی یا پیشنهادهای ترفیعی عمده فروش نیازمندند.
  4. تولیدکننده – عامل- عمده فروش- خرده فروش- مصرف‌کننده: این نوع کانال توزیع طولانی‌ترین نوع کانال است که در آن سه واسطه درگیر هستند؛ و برای توزیع‌های گسترده‌تر با تنوع محصولات و حضور در بازارهای گوناگون مناسب است.

وظایف سیستم های توزیع و پخش چیست؟

تحویل درست و به موقع کالا به مشتری
انبارداری و ذخیره سازی درست کالا برای توزیع و پخش
دریافت اطلاعات مهم و درست از بازار کار و کنترل بازار کسب و کار
وصول کردن مطالبات
دریافت سفارشات مشتریان

انواع پخش و توزیع به توضیحی دیگر

توزیع به صورت پخش سرد به اینگونه است که در آن شخصی به عنوان بازار یاب به فروشگاه ها مراجعه کرده و با ابزار خود شروع به ثبت محصولات می کند بعد از ارسال درخواست محصولات فرد توزیع کننده شروع به ارسال محصولات درخواستی فروشگاه می کند.
توزیع به صورت پخش گرم به این گونه است که شخص بازار یاب و پخش کننده یک نفر بوده این فرد محصولات مختلف را در ماشین خود می گذارد و به فروشگاه های مختلف مراجعه می کند هر فروشگاه ممکن است محصول متفاوتی را سفارش دهد فرد بعد از سفارش گیری در همان موقع می تواند محصولات را از ماشین بردارد و به فروشگاه ها تحویل دهد.

تکمیل

  • پخش سرد: شاید خیلی از ما ها تا حالا تا یک سری افراد که به سوپری و یا مغازه ای سر می زنیم برخورد کرده باشیم که با در دست داشتن کاتالوگی از محصولات از صاحب مغازه تقاضای ثبت درخواست محصول دارد.در مرحله اول فردی به عنوان ویزیتور به فروشگاه سر می‌زند و با ابزار خود (ویزیت سنتی که از کاغذ و قلم برای یادداشت و از کاتالوگ کاغذی برای معرفی محصولات استفاده می‌شود یا ویزیت مدرن که از تبلت و نرم‌افزار مخصوص ویزیت استفاده می‌شود) شروع به ویزیت و سفارش گیری می‌کند. سپس پس از ارسال درخواست به شرکت پخش مأمور توزیع سفارش فروشگاه را تحویل می‌دهد. (در اینجا مأمور توزیع نیز می‌تواند با داشتن تبلت و نرم‌افزار مخصوص توزیع ریز کالاها را تحویل و تسویه را وارد کرده و از مشتری امضا بگیرد)
  • پخش گرم: در این نوع پخش مأمور توزیع و ویزیتور یا همان بازار یاب یک نفر می‌باشد به این شکل که ویزیتور محصولات را در خودرو خود می‌گذارد سپس با سر زدن به فروشگاه‌ها با ابزار خود (ویزیت سنتی که از کاغذ و قلم برای یادداشت و از کاتالوگ کاغذی برای معرفی محصولات استفاده می‌شود یا ویزیت مدرن که از تبلت و نرم‌افزار مخصوص ویزیت استفاده می‌شود) شروع به ویزیت و سفارش گیری می‌کند. پس از ثبت سفارش محصولات مورد نیاز فروشگاه را در همان لحظه به فروشگاه تحویل می‌دهد. در صورت ویزیت مدرن ویزیتور می‌تواند با داشتن چاپگر کمری فاکتور مشتری را در همان لحظه پرینت کرده و تحویل دهد.در واقع این روش سریع تر از روش قبل محصول تحویل صاحب مفازه می شود.

ما در این متن تلاش کردیم از اهم موضوعات مرتبط با صنعت پخش به شما گفته باشیم و شما را بیش از پیش با این موضوع که فراگیر است در دنیای خرید و فروش اشنا کرده باشیم.باشید که خداوند بزرگ توفیق دهد تا بتوانیم از مطالبی دیگر که مفید واقع می شود برای شما اماده بنماییم.

دیدگاه ها 3

درباره این مطلب دیدگاهی ارسال کنید

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم